<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Consells per gaudir d’un bany saludable i evitar els ofegaments

En el cas dels infants, la supervisió per part de les persones adultes és un factor fonamental

26 julio 2023 08:19 | Actualizado a 26 julio 2023 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, fa una crida a extremar la precaució i la vigilància en el bany arran del nombre d’ofegaments a platges i piscines d’aquest estiu. Les recomanacions les va fer ahir coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció dels Ofegaments, d’acord amb l’Organització de les Nacions Unides.

Sota el lema Tothom pot ofegar-se, a ningú hauria de passar-li es recorda que tothom hi està exposat, especialment quan el cos experimenta canvis sobtats de temperatura a l’entrar en contacte amb l’aigua freda, en submergir-se bruscament o si es realitza una activitat física excessiva.

Per gaudir d’un bany saludable i prevenir els ofegaments, l’Agència recomana seguir diferents consells: quan nedeu, feu-ho sempre en companyia d’altres persones; sempre que sigui possible, banyeu-vos en llocs on hi hagi socorristes; no us banyeu si hi ha bandera vermella i respecteu sempre els advertiments dels socorristes; eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-vos a l’aigua o mentre hi sou navegant o practicant esports aquàtics; no entreu de cop a l’aigua la primera vegada que us banyeu, després de menjar, d’haver pres molta estona el sol o d’haver fet un exercici físic intens; sortiu immediatament de l’aigua en cas d’indisposició; i si patiu qualsevol malaltia per la qual feu un seguiment mèdic, i si teniu una malaltia cardíaca o circulatòria, consulteu els professionals sanitaris sobre la idoneïtat de la pràctica del bany, la natació o activitats aquàtiques.

Des de l’1 de juny fins al 23 de juliol, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 119 persones per ofegaments produïts a les platges, piscines, rius i embassaments d’arreu de Catalunya

En el cas dels infants, la supervisió per part de les persones adultes és un factor fonamental per prevenir els ofegaments. Fins i tot quan els nens i les nenes saben nedar o estan familiaritzats amb l’aigua, cal una supervisió contínua per part d’una persona adulta durant el bany o el joc a la platja o la piscina: en el cas dels lactants i els infants més petits, cal mantenir-se sempre a una distància que permeti agafar-los allargant el braç mentre que, per supervisar el bany dels més grans, pot ser suficient que es mantinguin a la vista.

Des de l’1 de juny fins al 23 de juliol, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 119 persones per ofegaments produïts a les platges, piscines, rius i embassaments d’arreu de Catalunya. En el 84% dels casos atesos, el SEM ha pogut revertir l’ofegament a través de la posada en pràctica de reanimació cardiopulmonar, cosa que ha permès salvar la vida de la persona.

Comentarios
Multimedia Diari