<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Es lliuren els guardons de la 6a Biennal d’Art Gastronòmic i els tres Premis Vila de Cambrils

Cristina Salvans, Rosa Mata, Josepe Gil, Cristina Canamases, Joan Armengol, Joan Martorell i Anna Alimpieva van ser distingits en les diferents categories

25 noviembre 2024 18:46 | Actualizado a 25 noviembre 2024 18:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils va lliurar aquest diumenge, 24 de novembre, els guardons de la 6a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, el 33è premi de Fotografia Vila de Cambrils, el 14è Premi de Narrativa Marítima – Josep Lluís Savall i el 13è premi de Poesia. Cristina Salvans, Rosa Mata, Josepe Gil, Cristina Canamases, Joan Armengol, Joan Martorell i Anna Alimpieva van ser els principals distingits en les diferents categories.

L’acte institucional, que va tenir lloc a la Sala de Plens, va començar amb les paraules de benvinguda del regidor de Cultura, Jordi Barberà. A continuació, es va iniciar el lliurament de guardons amb el 33è Premi de Fotografia Vila de Cambrils de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils. El jurat va escollir com a millor autora de saló a la fotògrafa russa Anna Alimpieva “pel seu domini del retrat amb una simplicitat a les llums que aconsegueix un ambient càlid i de gran puresa”.

A més del premi principal, el certament de fotografia també va repartir medalles als guanyadors i guanyadores de les diferents seccions: Albert Mayol va rebre el premi de retrat per l’obra “Avi Esteve”, Francesc Alasà va ser guardonat en la categoria de natura per “Pregadeu” i Antonio Alcazar va rebre el premi especial Chariman per “Reflejos de una tarde de tormentas”.

$!Foto: Aj. de Cambrils

A continuació, es va lliurar el Premi de Narrativa a Cristina Canamases per l’obra “La mar n’és testimoni”. El jurat va seleccionar l’obra perquè “afronta amb ambició narrativa un tema tan clàssic com és el de les grans fortunes fetes a Cuba pels anomenats indians gràcies a l’esclavisme encara imperant al segle XIX i primeria del XX” i “combinant amb agilitat les veus dels tres protagonistes (l’africà Bakari, el jove i ambiciós Andreu de Begur i la Rosa, propietària d’un ingeni), els punts de vista entrellaçats dibuixen un mosaic emocionant i sentit i alhora verídic (i per tant també cruel) d’una de les grans epopeies de la història catalana”.

Tot seguit va arribar el torn del 13è Premi de Poesia Vila de Cambrils. Joan Armengol, de Manresa, va recollir el primer premi pel poema “El cercle infinit” i Joan Martorell Masó, de Vilanova i la Geltrú, es va emportar el segon per l’obra “Lectures urbanes”.

Finalment, es van lliurar els premis la 6a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic. El primer premi va ser per Cristina Salvans, de Tortosa, i Rosa Mata, de Tarragona, totes dues residents a Cambrils, per l’obra “El Sant Sopar”, que va captivar el jurat “per la seva excel·lent tècnica i al seva profunditat conceptual”. En la seva valoració, el jurat va destacar la posada en escena i la capacitat d’evocar reflexió i generar una profunda connexió amb l’espectador: “En un moment en el que està sobre la taula el debat sobre la sostenibilitat i la tradició alimentària, aquesta obra esdevé un punt de connexió entre els elements clàssics i les tendències contemporànies, així com també valorem que les dues artistes hagin fet aquest proposta que considerem de gran valor cultura com estètic”.

L’altre protagonista de la Biennal va ser Jopepe Gil, de Barcelona, que es va emportar l’accèssit per “Res al plat”. En aquest cas, el jurat va valorar tant la persistència com el compromís de l’obra, que mostra el costat més fosc del sistema alimentari: “En els 16 plats que componen l’obra, no hi trobem cap menjar, sinó allò que s’amaga després de la producció alimentària global: desigualtats, guerres, fam, desaparició d’espècies, desertització del sòl, etc. Tot això sota el prisma geopolític, hereu del colonialisme, que reparteix el territori entre uns quants, com si fossin trossos d’un gran pastís fet que genera desigualtats i injustícies”.

“El Sant Sopar” i “Res al plat”, juntament amb les altres obres seleccionades pel jurat de la 6a Biennal, es poden visitar en una exposició a la Sala Àgora fins el dia 14 de febrer de 2025. D’altra banda, les obres escollides del 33è Premi de Fotografia Vila de Cambrils estan exposades a la Sala Àmbits del Centre Cultural Municipal.

Comentarios
Multimedia Diari