Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Pilar Alegría: «L’ús de la intel·ligència artificial serà considerat activitat d’alt risc a l’educació»

20 octubre 2023 10:54 | Actualizado a 24 octubre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ministra d’Educació en funcions, Pilar Alegría, subratlla que la futura llei europea d’intel·ligència artificial regularà el seu ús en l’àmbit educatiu com a «activitat d’alt risc» i aposta per desenvolupar-la de manera «ètica i responsable».

La nova normativa de la Unió Europea establirà obligacions per a proveïdors i usuaris en funció del nivell de risc de la IA, des d’inacceptable a limitat i alt; dins d’aquest darrer figuren qüestions com ara la identificació biomètrica, l’ocupació, la migració i l’asil, i l’educació i la formació professional.

«L’arribada de la intel·ligència artificial és imparable i hem de fer que sigui una eina per fer una educació millor per a tots. Per això, a Europa, apostem per una intel·ligència artificial ètica i responsable com a mitjà més segur per aconseguir aquest gran objectiu», va afegir Alegria a la clausura de la trobada sobre educació, innovació i tecnologia EnlightED 2023, dedicada aquest any a repensar l’educació a l’era de la IA.

En l’àmbit educatiu, la nova regulació exigirà que el seu ús sigui considerat com una activitat d’alt risc, de manera que «s’adoptin totes les garanties possibles», ha recalcat la ministra en funcions, segons l’opinió de la qual cal «tenir una mirada equilibrada» respecte als problemes i els beneficis que la intel·ligència artificial ens porta a les aules”.

Va abordar així la necessitat de respondre als perills associats a aquests algoritmes, però també dels seus avantatges en educació, com ara una personalització més gran, la generació de continguts específics per a cada situació d’aprenentatge o la reducció de la càrrega burocràtica per al professorat.

«Una vegada més emergeix l’evidència que el rol fonamental correspon als docents», que «necessiten formació, necessiten experiències i projectes pilot per comprovar com funcionen les coses i necessiten adaptar la tecnologia al seu projecte pedagògic concret», va dir.

«Per això l´esforç en formació del professorat és una de les línies de treball més importants dins dels programes de digitalització que estem finançant amb els fons europeus de recuperació Next Generation», va afegir.

Comentarios
Multimedia Diari