La Policia Local de Roda de Berà va celebrar aquest dilluns el seu patró en el marc de la diada dels Sants Àngels Custodis. Els membres del cos policial, acompanyats per les seves famílies i amics; una gran representació d’altres cossos policials, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil; i membres del consistori rodenc, es van donar cita a 2/4 d’11 del matí, als jardins de la residència del Banc d’Espanya, on es va iniciar l’acte amb la formació de la plantilla. Allà, amb l’antiga masia de fons, l’alcalde Pere Virgili i Antonio Gómez, sotsinspector en cap de la Policia Local, van passar revista.
Seguidament, totes i tots es van desplaçar fins al saló d’actes, ubicat a la part més antiga de les instal·lacions, les quals van pertànyer a l’Hostal dels Reis d’Aragó, de mitjans del segle XX.
Des de l’ascens del sotsinspector Antonio Gómez com a cap de la policia rodenca, es va marcar la fita de treure la celebració de la festa patronal al carrer, fora de les dependències policials on s’havia celebrat tradicionalment. Així, l’any passat el Museu de la Ràdio va ser el lloc triat i aquest any, tot i les dificultats inicials, es va poder celebrar en el marc incomparable de la residència del Banc d’Espanya. És la primera vegada que l’entitat obre les portes de la seva residència, destinada a les vacances dels seus treballadors i treballadores, per a celebrar un acte aliè. Per aquest motiu, tant l’alcalde Pere Virgili com el sotsinspector en cap Antonio Gómez van agrair Enrique Vázquez, director de la residència del Banc d’Espanya de Roda de Berà, i a Susana Fuertes, directora de les residències del Banc d’Espanya, ambdós presents durant l’acte, els tràmits efectuats per fer-ho possible.
Va ser Gómez el primer en dedicar unes paraules, destacant la importància d’aquest dia “durant el qual volem donar visibilitat i reconèixer públicament la gran tasca que desenvolupa una policia moderna i de proximitat com la de Roda de Berà, basada en l’honestedat, la solidaritat, la responsabilitat, el compromís, la justícia i la moral”, va dir. Va destacar també el número de requeriments durant l’any passat, fins a 12.156, i per donar resposta a tots ells, va tornar a donar les gràcies a l’Ajuntament per dotar la Policia Local de cada cop més recursos humans “comptem amb cinc nous agents que s’acaben d’incorporar després d’un dur procés selectiu amb més de 140 aspirants”, i materials “en el darrer any hem estrenat dos nous vehicles, i nous mitjans tecnològics amb intel·ligència artificial per a la identificació de matrícules”. Finalment, Gómez va agrair la col·laboració a la resta de cossos policials amb presència al nostre territori, al Cos Nacional de Policia, a la Guàrdia Civil, i molt especialment al cos de Mossos d’Esquadra.
Per la seva part, l’alcalde va recordar els inicis de la Policia Local de Roda de Berà, amb dos vigilants, i com aquesta ha passat a tenir més d’una trentena de membres, “més de trenta persones, amb tots els recursos materials i tecnològics al seu abast”, va dir Virgili, “càmeres, aplicacions mòbils, càmeres personals, lectors de matrícules, que suposen un gran esforç econòmic, però estem satisfets i convençuts de que com més segurs ens sentim més lliures serem. Seguiu d’aquesta manera vetllant per la nostra seguretat, per la nostra llibertat”.
Seguidament, es va iniciar el lliurament de més d’una setantena de diplomes, medalles i felicitacions, a proposta de l’alcaldia i del cap de la Policia, amb la presència a l’escenari de l’alcalde Pere Virgili, de Teresa Ferré, primera tinent d’alcalde, i del sotsinspector cap Antonio Gómez.
Els agents Juan José Aguirre i Sergi Pérez, van rebre la medalla a la dedicació pels 25 anys de servei; i l’agent Manel Gómez, per 15 anys de servei. Quant a les medalles al treball, es van lliurar a Francesc Bernal, sotsinspector del cos de Mossos d’Esquadra, cap de seguretat ciutadana de l’ABP del Tarragonès; a Francesc López, caporal de la Policia Local de Roda de Berà; i a l’agent Sergi Bargans.
Membres d’altres cossos policials, de la Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia i de les policies locals de Creixell i de Torredembarra van rebre també diplomes; i el ciutadà Yassine Assouni, va rebre un agraïment per la seva col·laboració amb la Policia en tasques de traducció i interpretació.
Per altra banda, es van lliurar també diplomes per la pràctica de tir a Francesc López, com a primer classificat; Óscar Arjonilla, segon; i a Iván Tico, tercer classificat.
Finalment, es van entregar agraïments a l’inspector cap del CNP del grup d’estrangeria de Tarragona; al tinent de la Guàrdia Civil de la companyia de Salou; a Ramón Franquès, inspector cap de l’ABP del Tarragonès; i a Enrique Vázquez, director de la residència del Banc d’Espanya de Roda de Berà.
L’acte també va comptar amb la presència dels regidors i regidores Manel González, Remei Gavaldà, Laura Moya, Daniel Izquierdo i Rafael Luna; de l’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz; de l’alcalde de Bonastre, David Pulido; i de la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Torredembarra, María del Carmen Martín.