Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’embarcació històrica “Fina” torna a Cambrils

L’antiga barca de pesca serà objecte de treball de l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo de l’Institut Ramon Berenguer IV

24 octubre 2024 13:04 | Actualizado a 24 octubre 2024 13:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu d’Història de Cambrils ha traslladat l’embarcació “Fina” a les dependències de la urbanització del Molí de la Torre que acullen el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo de l’Institut Ramon Berenguer IV.

El bastiment es trobava al municipi ebrenc de l’Aldea, on va ser traslladat fa més de 10 anys com a cessió al projecte del Museu del Vent, que finalment no es va dur a terme.

Des de llavors, l’embarcació s’ha conservat allí a cobert fins que, fruit de la col·laboració entre les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Cambrils, es va acordar el seu trasllat a Cambrils per recuperar el bot i permetre esdevenir un banc de proves dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo. L’objectiu és treballar amb el motor que conserva i també deixar-la en millors condicions després d’anys de manca de manteniments.

El regidor d’Educació, Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Cambrils, Jordi Barberà, ha explicat que “el CFM de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo forma part de l’aposta de l’Ajuntament de Cambrils per l’economia blava, per la formació en sectors emergents i la recuperació del patrimoni mariner” i ha posat en valor “la bona col·laboració entre els departaments de cultura i educació per fer possible aquest trasllat”.

La “Fina” és una embarcació de fusta d’uns 8 metres d’eslora construïda a la drassana tradicional de Joan Vives Alterats al port de Cambrils l’any 1969, gràcies a l’encàrrec d’un pescador professional local dedicat al tresmall, Domingo Pijoan Font. Després de deixar la pesca d’arts menors, va romandre en sec fins que la família cambrilenca Pijoan Escoda, propietària de l’embarcació, va procedir a la seva donació al Museu d’Història de Cambrils.

Ara la “Fina” comença una nova vida, de nou a casa, per esdevenir un element més a conservar del patrimoni marítim local, gràcies a la implicació de la direcció, professorat i alumnat del Cicle de Grau Mitjà de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo de l’Institut Ramon Berenguer IV, que han rebut amb entusiasme poder treballar en la preservació d’una embarcació històrica cambrilenca.

Comentarios
Multimedia Diari