<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’eurodiputat del PSC veu més a prop l’ús del català a l’Eurocambra

El dirigent ha reivindicat el fort pes que tindran els socialistes en la mesa de vicepresidents durant la pròxima legislatura

16 julio 2024 19:55 | Actualizado a 16 julio 2024 20:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’eurodiputat del PSC, Javi López, veu més a prop l’ús del català, el basc i el gallec en els plens del Parlament Europeu.

Just després de ser escollit com a un dels vicepresidents de l’Eurocambra, el dirigent català ha reivindicat el fort pes que tindran els socialistes en la mesa de vicepresidents durant la pròxima legislatura, després que la formació aconseguís lligar 5 de les 14 places disponibles.

“Els vots dels cinc vicepresidents socialistes seran clau per construir una majoria”, ha assegurat aquest dimarts en declaracions a l’ACN. Al mateix temps, López ha destacat la seva elecció com “una tasca de reconeixement a la fortalesa electoral del PSC” i “a la política de Pedro Sánchez de diàleg amb Catalunya”.

Precisament en l’anterior legislatura, un dels principals obstacles sobre l’ús del català als plens era la falta d’una majoria a la taula de vicepresidents. Llavors, els socialistes comptaven amb quatre dels 14 seients de la mesa, mentre que només els Verds i l’Esquerra -amb un representant cada un- també s’havien mostrat favorables a la proposta espanyola.

Ara, amb el control d’una vicepresidència més i la desaparició de Ciutadans al Parlament Europeu -que en l’anterior legislatura tenien influència sobre les posicions dels tres vicepresidents liberals-, López es mostra més optimista.

“Treballarem de forma molt intensa; tenim un compromís molt ferm al voltant de l’ús del català i les llengües cooficials d’Espanya al Parlament Europeu, perquè creiem que fa més representativa les institucions europees i les apropa a la ciutadania”, ha manifestat. “Creiem que la fortalesa que representa el multilingüisme a Espanya és una fortalesa del conjunt d’Europa”, ha afegit.

Comentarios
Multimedia Diari