<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Les escoles i els instituts de Valls faran un cicle de tallers per promoure la igualtat

Durant el curs escolar es realitzaran xerrades i activitats d’educació afectivosexual de prevenció de l’assetjament escolar i el masclisme

09 octubre 2024 09:10 | Actualizado a 09 octubre 2024 09:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls, juntament amb els centres escolars volen treballar la igualtat i les relacions lliures de violència. Per aquest motiu, durant aquest curs escolar el consistori tirarà endavant diverses accions per promocionar precisament això entre les escoles i els instituts de la ciutat. En total, 1.200 alumnes d’educació primària i secundària participaran en tallers d’educació afectivosexual que pretenen prevenir l’assetjament escolar. La regidora d’Igualtat, i Feminismes, ha explicat que tot això es tira endavant perquè «durant aquests anys, fent altres activitats, s’ha observat que encara hi ha algunes conductes masclistes, i homòfobes, que s’han de treballar».

Per aquest motiu, amb els alumnes de tercer d’ESO es tirarà endavant uns tallers per promoure les masculinitats igualitàries. Els cursos anteriors ja havien rebut tallers de prevenció de les violències masclistes, i amb aquests volen desconstruir les masculinitats hegemòniques per identificar els elements violents i masclistes que les sostenen, prendre’n consciència i promoure masculinitats igualitàries.

Uns 1.200 alumnes d’educació primària i secundària participaran en les activitats

Més enllà dels alumnes de 3r d’ESO, qui també rebrà formació seran els de primer. En aquest cas seran sobre de prevenció d’assetjament, unes activitats que ja fa cursos escolars que es fan i tenen molt bona valoració, tant per part de les persones joves com del professorat. Són tallers vivencials per entrenar habilitats personals i socioemocionals que afavoreixen la gestió i la promoció del benestar, i per concretar pautes d’actuació per prevenir, detectar i actuar davant de situacions d’assetjament.

Més enllà d’això, les famílies també tenen un paper important en tot això. Per aquest motiu, hi haurà xerrades per a les famílies, ja que aquestes són les referents directes de l’alumnat. Aquestes xerrades per a famílies oferiran informació actualitzada sobre el món de la sexualitat, amb la finalitat de nodrir-les d’eines, coneixement i seguretat per escollir lliurement l’educació afectivosexual.

En aquest sentit, la regidora d’Educació i Polítiques Lingüístiques, Teresa Rull, ha comentat que «l’educació va més enllà d’adquirir uns coneixements, que són importants, però també és essencial tenir en compte valors». Per tot això, creu que és important que es tirin endavant aquests tallers, i aquestes xerrades.

El principal objectiu, així com ha afirmat Rull, és que aquests continguts de bon tracte i respecte no es tractin de manera aïllada i puntual en aquests tallers, també s’ha ofert als centres d’educació del nostre municipi (tant de primària com de secundària) una formació per al professorat que els faciliti incorporar aquesta perspectiva en la seva pràctica educativa diària de manera transversal. En aquesta formació el professorat podrà rebre tant formació teòrica sobre promoció de la igualtat i de diversitat de gènere i sexual com recursos pedagògics per aterrar aquests conceptes a l’aula de manera focalitzada i de manera transversal.

Comentarios
Multimedia Diari