<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Banca Mòbil de Catalunya arriba al Camp de Tarragona i el Penedès

Comença la segona fase del desplegament del servei a 8 noves comarques: l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Garraf i el Tarragonès CaixaBank i Caixa Enginyers visitaran

14 noviembre 2024 17:56 | Actualizado a 14 noviembre 2024 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Comença la segona fase del desplegament de la Banca Mòbil de Catalunya, que portarà el servei a 8 noves comarques: l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Garraf i el Tarragonès.

Concretament, 58 municipis tarragonins i 38 del Penedès rebran la visita, dos cops al mes, de les oficines bancàries mòbils de CaixaBank i Caixa Enginyers. En total, 92.084 habitants d’aquestes comarques, 47.623 de Tarragona i 44.461 del Penedès, són els potencials usuaris del servei. D’aquests 96 municipis, 69 no havien tingut mai oficina bancària i els altres 27 en tenien i l’han perduda.

Avui dijous, 14 de novembre del 2024, la delegada del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Lucía López Cerdán, ha fet una visita als vehicles que prestaven el servei al municipi de la Riera de Gaià i ha pogut conèixer de primera mà els professionals de les dues entitats que assessoraran els habitants de les comarques de Tarragona.

Ho ha fet acompanyada del sotsdirector de Caixa Enginyers, Juanjo Llopis;el director d’Institucions a Tarragona de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya, Eduard Gené; i l’alcalde de La Riera de Gaià, Joan Casas Torras. També ha assistit a l’acte la directora de banca d’institucions a la DT Barcelona de CaixaBank, Gemma Egea.

Durant la seva intervenció, la delegada ha destacat que ”era important per la inclusió financera que poguéssim tirar endavant aquest projecte,per no excloure ningú ni deixar-lo enrere”. I ha afegit: “Nosaltres volem ajudar tothom, volem ser el govern de tothom, no volem ciutadans de primera i de segona. Per tant, aquest projecte respon a la voluntat que visquis on visquis i siguis d’on siguis, puguis tenir els mateixos serveis”.

Per la seva banda, el sotsdirector general i director de l’Àrea de Negoci i Serveis al Soci de Caixa Enginyers ha afirmat que “la posada en marxa de la segona ruta delservei d’oficina bancària mòbil, que nosaltres hem batejat com CEApropa, representa el ferm compromís de Caixa Enginyers per apropar els serveis financers als municipis que no tenen accés a cap oficina bancària i posa en valor la nostra voluntat d’humanitzar les finances i reduir les barreres que impedeixen l’accés alsserveis bàsics”. A més, ha emfatitzat que “les finances son una eina clau pel desenvolupament de l’economia local i els habitants de municipis com La Riera de Gaià tenen el mateix dret que qualsevol altre ciutadà d’aquest país a tenir accés a serveis financers de qualitat”.

Finalment, el director d’Institucions a Tarragona de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya, ha posat en valor «el compromís de l’entitat amb la inclusió financera». «La nostra experiència i coneixement en oferir aquest servei en localitats d’altres províncies és molt beneficiós perquè les noves rutes que hem incorporat i incorporarem a Catalunya es posin en marxa amb un alt nivell d’atenció i qualitat», ha destacat Gené. També ha volgut subratllar «la importància dels serveis financers per retenir població a localitats on l’economia depèn, en gran mesura, de l’agricultura i la ramaderia», així com que «un 70% dels usuaris atesos per les oficines mòbils té més de 65 anys, el que reflecteix la importància que per a CaixaBank té estar a prop i donar el millor servei al col·lectiu de gent gran». Gené ha destacat que “CaixaBank ha desplaçat oficines mòbils a les localitats més afectades per la DANA per estar a prop del veïns, siguin o no clients, i prestar serveis bancaris essencials com retirada d’efectiu, sol·licitud d’avançaments, gestió de moratòries de préstecs o tramitació d’assegurances”.

191 municipis i més de 147.000 persones beneficiàries

Amb aquesta segona fase del desplegament, la Banca Mòbil ja està present a 191 dels 503 municipis de Catalunya que no tenen sucursal bancària i acosta els serveis financers als seus més de 147.000 habitants.

La Banca Mòbil de Catalunya es va estrenar el passat 17 de setembre a Girona i arribarà a tot Catalunya abans d’acabar l’any. Aquest mes de novembre ha començat a circular per les comarques del Camp de Tarragona i el Penedès i el desembre arribarà a la Catalunya Central, Barcelona, Lleida, l’Alt Pirineu, l’Aran i les Terres de l’Ebre. En total, 13 oficines mòbils prestaran el servei arreu del territori abans d’acabar l’any.

Un projecte del Govern contra el despoblament i l’exclusió financera

Sota el lema «Cap municipi sense serveis bancaris», el projecte de la Banca Mòbil, impulsat per la Generalitat de Catalunya, vol contribuir a millorar la inclusió financera i frenar el despoblament, facilitant a la població l’accés a aquests serveis sense haver de desplaçar-se a cap altre municipi.

A través del web bancamobil.gencat.cat, els usuaris poden trobar informació de quina entitat portarà el servei al seu municipi, quins dies i quines hores passarà, quant de temps s’hi estarà i quines prestacions ofereix, que van des de les operacions a través del caixer automàtic fins a tràmits com la domiciliació de rebuts, la consulta de comptes, la gestió de productes bancaris o el pagament de tributs, entre altres.

El projecte compta amb la participació activa dels ajuntamentsque difonen la informació.

Comentarios
Multimedia Diari