<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Descataloguen una capella de l’església de Barberà de la Conca per demolir-la

Els treballs d’enderrocament, a causa de la deformació del terreny on està assentada, estan previstos per a principis del mes que ve

25 noviembre 2022 11:32 | Actualizado a 25 noviembre 2022 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’enderroc de la capella de la Mare de Déu del Roser de l’església de Santa Maria de Barberà de la Conca està previst per fer-se a principis del proper mes de desembre. Aquest fet es podrà realitzar finalment gràcies a la prèvia descatalogació, que es va resoldre el passat 27 d’octubre.

L’església és un edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i no es pot enderrocar parcialment sense una autorització. Després d’obtenir el vistiplau del departament de Cultura i el permís de l’Ajuntament, l’Arquebisbat de Tarragona pot licitar les obres d’enderroc i procedir a fer-lo, tal com ha comentat al Diari l’alcalde, Marc Rovira.

Des del mes de juliol ja s’han fet diverses reunions amb la comissió tècnica de l’esquerda i l’Arquebisbat per valorar com ha anat evolucionant al llarg dels mesos. Amb la deformació del terreny on està situada ha fet que s’agreugi el seu estat. Des del Consistori insisteixen que l’enderroc s’ha de realitzar l’abans possible per evitar possibles problemes en l’estructura.

Retiraran el timpà romànic

L’Arquebisbat també retirarà el timpà romànic situat a la façana principal, que es realitzarà juntament amb l’enderroc de la capella del Roser. Aquest timpà és l’únic testimoni que hi ha de l’antiga església romànica dels segles XII i XIII.

D’altra banda, el departament de Cultura de la Generalitat també està valorant amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) un nou informe sobre l’estat de l’estructura actual de l’església. Aquest servirà per actualitzar l’últim, que es va fer l’any 2016.

Després d’anys de valoracions, des del Consistori comenten que ja no es pot esperar més i s’han d’actuar el més aviat possible per qüestions de seguretat veïnal. El moviment de l’esquerda ha fet perillar la situació de l’església, sent una de les principals preocupacions al municipi.

Comentarios
Multimedia Diari