Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Llei seca en campanya

05 mayo 2024 19:51 | Actualizado a 06 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Decreto 1702 veta que els bars i restaurants colombians puguin servir alcohol i tampoc es poden vendre begudes alcohòliques a les botigues i supermercats. Igualment, no es poden demanar «líquidos embriagantes a domicilio».

No val fer la jugada de trucar a Amazon ni a Glovo. La restricció dura tres dies al voltant de la jornada electoral. L’incompliment de la norma està sancionat amb multes que van des de 392.000 a un milió de pesos colombians, uns 238 euros, una fortuna pel nivell de renda del país sud-americà.

No cal dir que, com totes les lleis, aquesta també té la seva trampa.

En els períodes electorals a Colòmbia regeix la llei seca, és a dir, està prohibit el consum i la venda de begudes alcohòliques

Per exemple, els bars serveixen l’aiguardent amb tasses de cafè per dissimular l’incompliment. El to que està agafant la campanya electoral a Catalunya, amb inqualificables al·lusions escatològiques incloses, m’ha fet pensar que no seria mala idea implantar la llei seca durant els nostres períodes electorals, especialment mentre dura la campanya, per evitar que els candidats diguin tantes bajanades en els mítings. En canvi, el dia de la votació aixecaria el veto perquè tothom sap amb seguretat els partits que no votarà mai ni borratxo.

Comentarios
Multimedia Diari