Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Blickers, ulleres de Reus al món

Magda Salas i Patrick Machold, cofundadors de la botiga on-line, han explicat aquest dijous la seva experiència a El Círcol

25 abril 2024 21:26 | Actualizado a 25 abril 2024 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Magda Salas i Patrick Machold van introduir-se, al 2013, al món de la botiga on-line, quan l’e-commerce ja començava a fer-se un lloc, però encara no havia experimentat el boom actual. Per la relació familiar amb Òptica Salas, van tenir clar des del principi la seva especialització en la venda d’ulleres, i van fundar la botiga on-line Blickers. Inicialment, especialitzada en marques independents, i després, obrint-se a un ventall molt més ampli. Més de 10 anys més tard, l’empresa està totalment consolidada, amb més de 125.000 comandes l’any passat i països europeus, Estats Units, Canadà i Austràlia com a principals mercats.

«Hem tingut contratemps i també molts èxits», resumeixen. I és que «l’èxit no és permanent, ens l’hem de guanyar cada dia». De tot plegat, n’han parlat aquest dilluns, 25 d’abril, a El Círcol de Reus, en el marc del cicle ‘Beer&Business’, que dona veu a joves emprenedors del territori.

La història de Blickers es remunta al 2012, quan el pare de la Magda els va encarregar fer un estudi de mercat perquè, en aquell moment, Òptica Salas volia explorar la possibilitat d’obrir una botiga on-line. La Magda i en Patrick, que es van conèixer estudiant Administració i Direcció d’Empreses, van assumir el repte. Un procés en el que «vam detectar grans oportunitats». Tot i això, van decidir no tirar-ho endavant amb la marca d’Òptica Salas. «Som la sisena generació» d’aquesta empresa familiar reusenca, recorden. I, en aquell moment, no van voler que entrés en la guerra de preus que hi havia entre negocis on-line.

En canvi, van decidir aprofitar les oportunitats detectades i fundar Blickers, que va néixer com la primera botiga on-line enfocada a les marques independents d’ulleres. «Eren ulleres de petits dissenyadors, que no estaven a la majoria d’òptiques, i vam decidir enfocar el negoci per aquí», expliquen.

Després de tres anys, Blickers va evolucionar i van acabar introduint les grans marques. Per un costat, «les marques independents no tenien prou volum de recerca» per part dels usuaris, així que es trobaven amb la dificultat d’arribar als consumidors. D’altra banda, «amb alguns encàrrecs ens trobàvem amb dificultats, com que aquell disseny ja no es fes...». Lluny d’estancar-se amb la seva idea inicial de negoci, van decidir anar més enllà i introduir les grans marques perquè, sinó, «no podíem créixer». Ara, representen el 95% de la seva oferta i, de fet, el que més venen són marques de luxe. Compten amb més d’un centenar de marques i 70.000 referències.

A nivell de mercats, el focus principal és Europa, i sobretot la zona d’Alemanya, però arriben també a Estats Units o el Canadà, arribant a vendre a 75 països, «però que siguin actius, 25», puntualitzen.

Entre les claus de l’èxit, destaquen l’automatització de processos perquè, amb un catàleg tan ampli, «no es podria actualitzar manualment».

Un creixement basat amb el que es genera

Blickers va néixer amb recursos econòmics propis i ha anat creixent amb la mateixa riquesa produïda pel propi negoci. El que es coneix com a bootstrapping. Així doncs, el procés no ha sigut fàcil, «i hem hagut de fer de tot», «no teníem sou». Poc a poc ha anat creixent i, ara, l’empresa compta amb 15 treballadors.

Comentarios
Multimedia Diari