L'Hospital de Reus recorre a una consultora per sortir de la crisi

Encarregarà una auditoria externa que identifiqui els problemes i que ajudi a redactar el Pla de Viabilitat econòmic

19 mayo 2017 16:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Hospital Sant Joan de Reus recorre a una consultora externa per buscar la manera de sortir de la delicada situació financera que arrossega i redefinir el seu model. Aquesta auditoria de gestió també serà de gran importància per a la redacció del Pla de Viabilitat econòmic. «Ha de servir per detectar les fortaleses i debilitats de l’Hospital i determinar les àrees de millora que té», expliquen des del propi centre.

Està previst que el contracte es tanqui en els pròxims dies i que l’informe estigui llest en uns dos mesos. La decisió sorgeix arran de l’acord subscrit en junta general i aprovat, després, pel consell d’administració del Sant Joan. A falta de saber el cost econòmic que tindrà l’informe, aquest aniria a càrrec del Departament de Salut de la Generalitat.

Retard en el calendari

La radiografia externa que la consultora farà de l’Hospital de Reus suposarà que el Pla de Viabilitat arribi més tard del que es va preveure inicialment. La seva posada en marxa ja es va anunciar com a prioritària a principis de 2016, coincidint amb l’acomiadament del director general de Sagessa. En canvi, al voltant d’un any després encara no està acabat.

Aquesta realitat es contraposa amb la resta de mesures pal·liatives que sí que s’han posat en marxa. La primera d’elles va ser l’activació d’un pla de mesures intern i la maniobra del govern municipal per alleugerir la càrrega econòmica del centre, com ara l’exempció de l’IBI. També la Generalitat va aportar a finals d’any 1,35 milions d’euros per mirar de frenar el seu galopant dèficit. Una mesura que no va resultar suficient, ja que finalment es van haver de retirar quatre milions del fons de reserva de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per evitar la dissolució de la societat anònima de l’Hospital.

Lligat amb el tema econòmic, un altre dels punts clau que s’hauran d’encarar en els pròxims mesos fa referència a la possibilitat que el CatSalut participi en la gestió de l’equipament reusenc. Una porta que s’ha obert públicament en els darrers temps.

 

Comentarios
Multimedia Diari