Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    L’home que fa pensar

    19 abril 2024 19:26 | Actualizado a 20 abril 2024 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La mort de Josep-Maria Terricabras m’ha causat un profund dolor perquè el vaig conèixer i el vaig tractar, sempre amb admiració pel seu tarannà assossegat d’idees fermes.

    La fiblada per aquesta desaparició prematura del filòsof i exeurodiputat de Calella ha estat més gran quan en obrir la tapa del seu llibre Raons i tòpics. Catalanisme i anticatalanisme, m’he trobat la dedicatòria que em va fer «en la confiança que trobis en aquest llibre allò que ja saps!».

    He trobat moltes coses sabudes, com que no hem d’estar contra les pàtries. «Sí que hem d’estar, en canvi, contra la barbàrie, contra l’exclusió, contra la xenofòbia, contra el foment de l’odi, contra la intolerància, contra la prepotència...

    ‘Atreveix-te a pensar’ i ‘Raons i tòpics del catalanisme i anticatalanisme’ són una reflexió crítica del nacionalisme

    Si es posa el nom de la meva pàtria -o el de qualsevol pàtria- al servei d’aquestes coses, en protestaré, ho rebutjaré (...). Cap idea, cap sentiment, cap creença no són, en si mateixos, dolents. Però tots poden arribar a ser-ho.

    Això, és clar, no em porta a condemnar, per principi, cap idea. cap sentiment, cap creença. Només em porta a vigilar-los tots». Clavat!

    Comentarios
    Multimedia Diari