Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Art total, Abelló al Martí i Franquès!

05 mayo 2023 18:54 | Actualizado a 06 mayo 2023 07:00
Jordi Satorra i Marín
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les diverses reformes educatives sovint amaguen quanta sapiència hi havia en els nostres predecessors. Així, els que es van educar en el trivium i el quadrivium eren capaços de crear un moviment cultural modern i eclèctic que posava en valor les arts en conjunt, l’art total que en deien.

L’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona té la ferma voluntat d’esdevenir no només una referència educativa adaptada als temps actuals, sinó que vol ser un agent cultural més de la ciutat i del territori. Fa sis anys que vam posar el nom a la biblioteca del centre de la poeta Montserrat Abelló i després ens vam adherir a Espais Escrits per promoure accions vers l’autora en el marc del seu programa d’enaltir el patrimoni literari i ubicar-lo en espais concrets.

L’exposició ‘Endinsa’t al cor de les paraules’ que hem inaugurat a l’Espai Jove Kesse n’és una mostra i es pot visitar fins al dia 20 de maig. Què hi trobareu? Un munt d’exercicis dels alumnes de les diferents modalitats de Batxillerat que són una exemplificació creativa a través de la transferència de llenguatges i de cultura polièdrica usant el fil conductor de la poesia de Montserrat Abelló: expressió artística, literatura, música i dansa (el dia de la inauguració) s’entrellacen per fer una obra d’art total que us espera perquè la gaudiu.

No és trivial, que prové de trivium (gramàtica, lògica i retòrica), que un centre educatiu esdevingui una llum més en l’escenari global que és la cultura de la ciutat, la cultura catalana i la cultura universal. Tota l’escola, des del preescolar fins als estudis més avançats, s’orienta a aquesta apropiació de tradicions culturals i a la formació d’individus que, compartint aquestes tradicions, siguin capaços de viure productivament a la societat. S’aspira, en tot cas, que aquells que assoleixin els nivells més alts de la preparació acadèmica no només rebin i transmetin el coneixement elaborat prèviament sinó que desenvolupin també, de manera autònoma, un coneixement nou sobre la base del coneixement adquirit.

Som això, som educació, som país, som cultura!

Comentarios
Multimedia Diari