Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Crearan xarxa europea i llatinoamericana per millorar ensenyaments en ciència i tecnologia

Serà a través de la STEAMConf Barcelona 24, impulsada per la Universitat Pompeu Fabra

29 abril 2024 12:18 | Actualizado a 30 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Investigadors en aprenentatge integral en ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques de tot el món van participar fa uns dies en la IX STEAMConf Barcelona 24, l’objectiu de la qual és crear una xarxa europea i llatinoamericana que potenciï l’ensenyament d’aquestes disciplines, informa la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La STEAMConf Barcelona 24 va tenir lloc del 18 al 20 d’abril amb un programa de 72 activitats al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a l’Espai Vela de la Facultat de Nàutica de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a la Fundació Pasqual Maragall i al parc de la Ciutadella.

A les 72 activitats van participar experts, investigadors i referents de l’educació, la ciència i la tecnologia d’arreu del món, a més de mestres que treballen amb l’alumnat a les aules i estudiants.

Des de la perspectiva internacional, la trobada pretenia enfortir les aliances i la cooperació entre els professionals i investigadors que treballen en el desenvolupament de l’aprenentatge de les disciplines científiques i tecnològiques a Europa i Llatinoamèrica.

Al costat de professors de la UPF, van participar experts internacionals com la professora d’educació matemàtica de la Universitat d’Illinois (EUA) Rochelle Gutiérrez; la cofundadora i codirectora d’Habla Teacher Institutes de Mèrida (Mèxic) María del Mar Patrón Vázquez; la científica, artista i professora de la High Tech High School of Education (HTH-GSE) de San Diego (EUA) Nuvia Gresol Ruland, al costat de Sunny Down Summers i Alaina Carter, de la New Harmony High School de New Orleans (EUA).

També van intervenir l’experta en interacció robots-humans, IA i educació del MIT MediaLab Massachusetts (EUA) Randi Williams; el transformador de sistemes educatius de Belfast (Irlanda) Scott Bold; les expertes en projectes Maker per ajudar a implementar noves metodologies a partir de la tecnologia a les aules Diane Brancazio i Justin Schmidt, al costat de Barbara Donnici i Elena Sofia Paoli, de la Fondazione Reggio Children (Itàlia).

Un total de 12 escoles catalanes seleccionades van explicar els seus projectes educatius en abordar el treball a l’aula per a l’aprenentatge de la ciència i la tecnologia des de l’Aprenentatge transversal Basat en Projectes (ABP).

A més, per primera vegada grups d’estudiants van dirigir 13 sessions en les quals van relatar les seves experiències en l’adquisició de coneixement a través de projectes APB-STEAM.

En una altra dotzena de sessions, amb format immersiu, es van abordar desafiaments del món actual des d’una perspectiva interdisciplinària i es van oferir 24 tallers per explorar i aprofundir en aspectes concrets del procés d’aprenentatge.

Van organitzar la conferència la Fundació Ciència en Societat, les universitats Pompeu Fabra i Politècnica de Catalunya, el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i l’Institut Angeleta Ferrer de Barcelona

Comentarios
Multimedia Diari